Професор Ігор Козлик втретє читав лекції в Чехії

Упродовж 15–19 квітня 2024 року в рамках програми обмінів студентів, викладачів та науковців країн-членів Євросоюзу Еразмус+ KA 171 доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства ПНУ імені Василя Стефаника Ігор Козлик читав лекції на Філософському факультеті Університету Палацького, що в м.Оломоуці (Чеська Республіка).

Предметом розгляду була актуальна проблематика гуманітарного пізнання, зокрема методології науки про літературу, з проєкцією на кардинальні зміни, що відбулися у розвитку науки у третій чверті ХХ століття, та на інтеграцію українського гуманітарного простору в динамічну площину сучасної європейської гуманітаристики.

Проф. Ігор Козлик та старший науковий співробітник кафедри славістики Філософського факультету, Ph.D. Уляна Холодова (друга зліва) зі студентами-філологами Університету Палацького

 

Особливе враження у професора І.В.Козлика викликала Наукова бібліотека Університету Палацького, розташована в центрі Оломоуца в історичній будівлі навпроти корпусу філософського факультету. В бібліотеці створені всі умови для комфортної роботи студентів і викладачів, включаючи вільний доступ до фондів, користування технічними засобами та можливість займатися в нічний час.

 

Складність обраної професором І.В.Козликом тематики примушувала лектора  напружено готуватися до кожної зустрічі зі студентами, чому сприяв вільний доступ до університетської бібліотеки.

Професор І.В.Козлик серйозно готується в університетській бібліотеці до зустрічі з оломоуцькими студентами

 

P. S. В останній день перебування в Оломоуці під час відвідин Костелу Матері Божої Сніжної (чес. Kostel Panny Marie Sněžné, XVIII ст.) професор І.В.Козлик мав можливість бути присутнім на репетиції церковного органіста, і чудові звуки оргáна стали прекрасним завершальним акордом його перебування в Оломоуці: дивитися і слухати тут