Відбулося засідання студентської підсекції «Історії польської, чеської літератур, методики викладання літератури та порівняльного літературознавства»

04.04.2024 під час pвітної наукової конференції викладачів, докторантів, аспірантів за 2023 рік відбулося засідання студентської підсекції «Історії польської, чеської літератур, методики викладання літератури та порівняльного літературознавства». Доповідачами були 8 молодих науковців ОП «Польська мова і література», «Чеська мова і література» першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти факультету філології. Модератором підсекції була доцентка Тамара Ткачук.
Тематика доповідей була широкою і стосувалася як окремих проблемних питань творчості сучасних польських письменників, літератури фентезі, так і важливих актуальних проблем методики викладання літератури, як от способів і методів розвитку читацьких інтересів серед учнівської молоді, можливості гейміфікації у подоланні посттравматичного стресового розладу у дітей на уроках літератури, над якою зокрема працювали майбутні учителі, наші бакалаврині ОП «Середня освіта. Польська мова і література».
За результатами доповідей грамотами рекомендовано нагородити студенток ІV курсу Валерію Гуппал та Ірину Филипченко, до друку рекомендовано тези доповідей Олени Дупляк та Анастасії Перегуди.
Бажаємо молодим науковцям упевнено іти до своєї мети та плідної праці на благо нашої України.