Професор Ігор Козлик у рамках програми Erasmus + прочитав цикл лекцій в Університеті імені Палацького

З 24 квітня до 5 травня 2023 року завідувач кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства, доктор філологічних наук, професор Ігор Козлик перебував у Чеській Республіці по Програмі Європейського Союзу у сфері освіти, професійної підготовки молоді та спорту.

В Університеті Палацького, що в місті Оломоуці, професор читав лекції з методології літературознавства та історії літератури для студентів-славістів Філософського факультету.

Заздалегідь обрана оломоуцькими студентами (україністами та русистами) тематика стосувалася специфіки літературознавчого аналізу твору/тексту в умовах міжгалузевої і міжнаукової взаємодії, інтегральних принципів актуальної літературознавчої евристичної роботи та російської орнаментальної прози 1-ї пол. ХХ ст.

Водночас у спілкуванні з викладацьким складом відбувся обмін досвідом здійснення освітньої діяльності у сфері вищої філологічної освіти в моравському та прикарпатському вишах. Були обговорені конкретні кроки зі зміцнення і розвитку взаємозв’язків у наданні освітніх послуг у сфері богемістики та україністики.

Довідка. Університет Палацького (чеськ. Univerzita Palackého v Olomouci; лат. Universitas Palackiana Olomucensis) – виш у місті Оломоуці. Заснований єзуїтами 22 грудня 1573 року і є другим за віком університетом Чехії після Карлового університету. Носить ім’я історика романтичного напряму, «батька чеської історіографії» Франтішека Палацького (1798–1876), найвищим досягненням якого є п’ятитомне дослідження «Історія народу чеського в Чехії та Моравії» (нім. вид. 1836–1876, чеське вид. 1848–1876). В університеті 2020 року навчалося 21 824 студентів.

 

У дворі Філософського факультету. Корпус, де на 4 поверсі розташована кафедра славістики

 

 

На одній з лекцій професора Ігоря Козлика

 

Проф. Ігор Козлик, старший науковий співробітник кафедри славістики Філософського факультету, Ph.D. Уляна Холодова зі студентами-філологами відділу славістики

 

   Проф. Ігор Козлик зі студентами-богемістами ІІІ курсу ПНУ імені Василя Стефаника Катериною Русковолошин (у центрі) та Іриною Бублінською, які перебувають

в Університеті Палацького на практиці по програмі обміну студентів

 

Проф. Ігор Козлик та старший науковий співробітник кафедри славістики Філософського факультету, Ph.D. Патрік Варга