Тамара Ткачук взяла участь у науковій конференції «Діоскури: згода, приязнь, братерство» у рамках програми академічної мобільності у Ягеллонському університеті

У рамках програми академічної мобільності у Ягеллонському університеті взяла участь у науковій конференції «Діоскури: згода, приязнь, братерство», організованій кафедрою літературної компаративістики Відділу Полоністики Ягеллонського університету та Польською Академією Уміння (PAU). Ідея конференції належить завідувачці кафедри, професорці пані Марії Коритовській.
Образ античних близнюків Кастора і Поллюкса, які є втіленням приязні, братерства, порозуміння зовсім не випадково обрані символами конференції у час, коли світом шириться зневага, війни, неприязнь. Тема порозуміння і братерства у літературі й інших видах мистецтв, на думку організаторів конференції, заслуговує на особливу увагу науковців.
Наукові зустрічі, дискусії є також виявом протидії агресії, спрямованої проти людяності й усього цивілізованого світу.
Оригінальна концепція конференції, активна дискусія спонукають замислитися над оприявленням проблеми Діоскурів у художніх творах, мистецьких полотнах, музичних композиціях, у юриспунденції, історії і
т.д.
На конференції мала можливість виступити із доповіддю «Станіслав Пшибишевський і Василь Стефаник: міжкультурний діалог». Тема культурних взаємин двох видатних літераторів є сьогодні особливо актуальною, надто у переддень Дня народження «Володаря дум селянських» – Василя Семеновича Стефаника – патрона Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, без перебільшення генія українського письменства, якого С. Пшибишевський іменував «творцем із землі зродженим». Насичені 2 дні обговорень доповідей були увінчані спільним походом до музею-зброярні династії Ягеллонів на Вавелі.