Відбувся успішний захист магістерських робіт студентками-магістринями спеціальності 035 Філологія, спеціалізації 035.033 «Слов’янські мови і літератури (переклад включно), перша- польська»

Відбувся успішний захист магістерських робіт студентками-магістринями спеціальності 035 Філологія, спеціалізації 035.033 «Слов’янські мови і літератури (переклад включно), перша- польська».
На розгляд екзаменаційної комісії у складі професора Миколи Лесюка, доцентки Дарії Мицан, доцентки Тамари Ткачук було подано наукові дослідження із мовознавства, зосібна когнітивної лінгвістики, мови політики та літературознавства, зокрема історії польської літератури, компаративістики у межах наукової тематики, яку розробляють викладачі випускових кафедр: слов’янських мов та світової літератури і порівняльного літературознавства: Кушнір Діана «Євросирітство» як наслідок заробітчанства та його представлення у романах Б. Космовської «Українка» і Н. Фіалко «Повертайтесь, журавлі, додому», Полько Ольга «Образ абсурдної людини у драматургії С. Мрожека та В. Гавела: типологічний аспект», Савчин Марія-Мар’яна «Неоміф у творчості Анджея Сапковського (на матеріалі циклу («Wiedźmin») («Відьмак»))», Туцька Тетяна «Концепт «любов» у драматургії Кароля Войтили”, Шищак Любов «Мовний образ жінки у сучасній польській мові (на матеріалі кримінальних романів)», Андрухів Катерина «Засоби вербалізації концепту «маніпуляція» у польських та українських рекламних текстах», Гарасим’юк Ірина «Семантична основа ірреальності світу в оповіданні А. Сапковського «Останнє бажання» («Ostatnie życzenie»)», Гарват Христина «Мова політики – мовні критерії ієрархії цінностей у програмах політичних партій «Право і справедливість», «Громадянська коаліція» у парламентських виборах у Польщі 2019 року», Косьмій Марія “Полонізми у художній творчості С.Андрухович (на матеріалі роману “Фелікс Австрія”), Сирітченко Вікторія “Лексичні засоби творення портретних описів у романах Е.Ожешко”. Наукові керівники: професор Микола Лесюк, доценти: Ольга Лазарович, Алла Мартинець, Олена Пелехата, Данило Рега, Тамара Ткачук, Ірина Спатар, Дарія Мицан, старший викладач Саманта Бусіло.
Панувала доброзичлива атмосфера, усі магістрині продемонстрували належний рівень фахової підготовки. Важливою є і апробація наукових досліджень здобувачок: доповіді на наукових конференціях, наукових семінарах, наявність двох і більше публікацій.
Слід відзначити затребуваність наших фахівчинь на ринку праці- усі вони працевлаштовані, адже поєднують роботу і навчання у магістратурі, що сприяє набуттю ними додаткових фахових компетентностей.
Бажаємо успіхів та нових звершень нашим шановним молодим науковицям!