Відбувається практика у студентів-полоністів

Сьогодні в межах фольклорно-літературно-краєзнавчої практика наша група (ПМЛф-11) мала змогу пройтись вуличками славного старого Cтаніславова – Івано-Франківська. Ми відвідали різні архітектурні памʼятки разом із нашим наставником з практики Тереховською О. В та екскурсоводом кандидатом історичних наук, доцентом кафедри Історії
України ПНУ ім. Василя Стефаника Єгрешієм О. І.
З паном Олегом ми зустрілись на бастіоні, з чого і почалась наша екскурсія по Станіславову. Насправді було надзвичайно цікаво, багато історичних фактів ми дізналися. Відвідали декілька церков, дізналися їхню історію; побували на різних площах, таких як Міцкевича, Ринок, Бастіон, майдан Шептицького. Також завітали до палацу Потоцьких, де побачили його старі корпуси, які наразі реставрують. Ще особисто мене здивувало, що це четверта Франківська ратуша, до неї було ще три з чималою історією. А теперішня побудована в стилі конструктивізму. Неможливо не згадати також і про «маленький Відень» у центрі міста на вулиці М. Грушевського.
Загалом екскурсія, що тривала майже дві години, пролетіла за одну мить, пан Олег створив для нас таку дружню атмосферу, що принесла особисто мені комфорт і позитивний настрій, також зацікавленість. Тому дякуємо йому та пані Олені за можливість цікаво провести час, а головне – з користю і задоволенням.

Студенти групи ПМЛф-11