Відгук студентів-полоністів про фольклорно-літературно-краєзнавчу практику

У середу 12. 06. 2024 р. у межах програми фольклорно-літературно-краєзнавчої практики студенти-філологи спеціальності 035.033 слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – польська відвідали Музей історії «Давній Галич» (с. Крилос, Галицький район). Поїздку було організовано керівником-методистом Оленою Володимирівною Тереховською.

Сильне враження справила екскурсія по об’єктах музею, яку на високому фаховому рівні провів директор музею Тарас Михайлович Зіньковський. Розгляд памʼяток відбувався з історичної перспективи, завдяки чому була можливість встановити хронологію подій та дізнатися про людей, котрі брали активну участь у становленні історії та культури рідного краю. Екскурсія проходила у формі діалогу-бесіди, що зумовило теплу і дружню атмосферу і посприяло отриманню особливих гарних вражень.

Давність експонатів і масштабність часового проміжку (від появи першої людини до занепаду Галицько-Волинського князівства (1340 р.)), цілком захопили увагу, зануривши як у сиву давнину, так і в події недалекого минулого.  Вразив гарно збережений автентичний стан багатьох пам`яток, які майже не піддалися часу, а також висока майстерність реставрації деяких з них. Очевидним є те, як люблять працівники музею свою справу і як турбуються про збереження історії та традицій нашого народу. Дуже втішило і те, що враховуються думки та зауваження туристів, про що свідчить анкетування одразу ж після екскурсії.

Насамкінець, хотілося б подякувати організаторам і виконавцям цього гарного заходу і акцентувати на його навчально-пізнавальному значенні для студентів-філологів. Враховуючи, що цей захід відбувся в межах фольклорно-літературно-краєзнавчої практики, слід наголосити і на важливості цієї практики, що дає можливість краще пізнати рідний край, його видатних людей, історію і традиції.

Студенти групи ПМЛф-11