Ганс Крістіан Андерсен в Івано-Франківську

15 лютого  відбулася онлайн-зустріч викладачів кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства з працівниками Центру Андерсенознавства Інституту філології, культури, історії та комунікації, Південноданського Університету, SDU, м. Оденсе (Данія). До зустрічі долучилися викладачі кафедри англійської філології та студенти, які цікавляться перекладознавчими студіями.

Гості, в особі Торстена Томпсена, завідувача Центру, кандидата наук з літературознавства та культкурології, лектора Університету SDU та Інги Капустян кандиата педагогічних наук, доцента, докторанта Центру Андерсенознавства познайомили присутніх з напрямками роботи центру.

 

 

Торстен Томпсен виголосив доповідь на тему «Науково-дослідницькі проєкти у контексті інтерпретації спадщини Г.К. Андерсена» по завершенні якої відбулася цікава дискусія. До розмови долучилися проф. І. Девдюк, проф. І. Козлик, доц. А. Мартинець, доц. Т. Марчук, доц. І.Спатар і доц. Д.Рега.

У спілкуванні обговорили проблеми перекладу творів Г.Х Андерсена та наукових візій щодо біографії та творчості митця українською мовою посередництвом англійської мови; компаративних зіставлень щодо творів видатного данця та письменників відповідних жанрів української літератури; пошуку культурних спільностей і відмінностей  на рівні письменник-читач та інші проблеми науково-дослідницького дискурсу.

Завершилася зустріч пропозицією данської сторони щодо можливості долучитися до серії семінарів у форматі 4 по 20, які Центр розпочинає реалізовувати уже незабаром.