Засідання кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства

21 грудня 2021 року відбулося чергове засідання кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства.

Порядок денний:

  1. Про підсумки стажування на кафедрі працівників кафедри зарубіжної літератури, теорії літератури та слов’янської філології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. (Керівник стажування – доктор філологічних наук, професор Ігор Козлик).
  2. Про хід і результати захисту магістерських робіт з літературознавчої спеціалізації студентами-магістрантами 2-го року навчання.
  3. Про результати доопрацювання проєкту ОП «Середня освіта (зарубіжна література, англійська мова) за результатами його відкритого обговорення на засіданні Вченої ради Факультету філології 25 листопада ц. р.
  4. Про стан поточної профорієнтаційної роботи на кафедрі.
  5. Різне.

З 12 листопада ц.р. по 24 грудня ц.р. на кафедрі світової літератури і порівняльного літературознавства під керівництвом завідувача кафедри, доктора філологічних наук. професора Ігоря Козлика проходили стажування (6 кредитів ЄКТС) працівники кафедри зарубіжної літератури, теорії літератури та слов’янської філології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича:

– завідувач кафедри, доктор філологічних наук, професор Ольга Червінська;

– кандидат філологічних наук, доцент Алла Сажина;

– кандидат філологічних наук, асистент кафедри Юлія Ісапчук.

Тематика стажування стосувалася актуальних літературознавчих інтерпретаційних стратегій прочитання тексту, динаміки літературної жанрової системи в умовах розвою комунікаційних технологій та удосконалення професійних компетентностей викладача зарубіжної літератури з використанням сучасного інструментарію літературознавчої компаративістики.

Протягом шести тижнів стажування відбувся обмін науковим і педагогічним досвідом, обговорювались тенденції та нагальні проблеми розвитку українського літературознавства і вищої філологічної освіти в країні.

Варто зазначити, що кафедра зарубіжної літератури, теорії літератури та слов’янської філології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, яку очолює знаний український учений-літературознавець професор Ольга Червінська – це добре відомий в Україні та за її межами центр з вивчення красного письменства у методологічній площині рецептивної естетики з урахуванням динаміки новітньої фахової проблематики в сфері науки про літературу.

Сам факт того, що представники такого авторитетного наукового осередку стажувалися на кафедрі світової літератури і порівняльного літературознавства переконливо засвідчує високий рівень і авторитетність цієї кафедри в науковому і освітньому просторі України.

Початок засідання кафедри

 

Виступає професор Ольга Червінська

 

Виступає доцент Алла Сажина

 

Виступає кандидат філологічних наук Юлія Ісапчук

 

Обговорення звітів про стажування. Виступає доцент Ірина Спатар

 

Обговорення звітів про стажування. Виступає доцент Алла Мартинець

 

Затвердження звітів про стажування.