Фаховий семінар на кафедрі світової літератури і порівняльного літературознавства

17 лютого 2021 р. на он-лайн засіданні кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства, в якому взяли також участь декан Факультету філології проф. Роман Голод, доктори філологічних наук, професори кафедри української літератури Роман Піхманець та Олександр Солецький, доктор філологічних наук, завідувач кафедри французької філології Ольга Бігун, пройшов фаховий семінар щодо надання висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертації аспірантки Херсонського державного університету Олени Плетеної на тему: «Конспірологічний роман в українській та американській літературах початку ХХІ сторіччя: жанрова типологія» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 03 «Гуманітарні науки» за спеціальністю 035 «Філологія».

Семінар відбувся відповідно до наказу ректора ПНУ імені Василя Стефаника № 90 від 12 лютого ц. р. під головуванням завідувача кафедри світової літератури і порівняльного літературознавства проф. Ігоря Козлика.

На семінарі був оприлюднений і прийнятий «Висновок рецензентів про наукову новизну, теоретичне і практичне значення результатів…» представленої на розгляд дисертації.

Враховуючи результати роботи міжкафедрального семінару, який відбувся 29 січня ц. р., а також висновки рецензентів дисертації, доктора філологічних наук, доцента Ольги Бігун та кандидата філологічних наук, доцента Іванни Девдюк, було прийнято позитивне рішення, в якому також були запропоновані кандидатури голови разової спеціалізованої вченої ради та опонентів дисертації О. Плетеної.

Ухвала фахового семінару була прийнята одноголосно.

Під час роботи фахового семінару

Рецензент доц. Іванна Девдюк оприлюднює спільний висновок рецензентів дисертації О.Плетеної